viernes, 26 de abril de 2013

1r de MAIG 2013. VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA!

11:00 -MANIFESTACIÓ · plaça Mª Agustina
13:00 -Trobada popular · plaça l'Ereta
parlaments polítics i paella popular acompanyat de la millor música
17:00 -Presentació de la "Caixa de Resistència de Castelló"
La Cosa Nostra · carrer Sant Miquel, 2

[CASTELLÓ DE LA PLANA]

MANIFEST:
Contra el capital, lluita obrera i popular

Aquest 1r de maig de 2013, com els darrers anys, la classe treballadora ens tornem a manifestar en un context de continues retallades laborals i socials, però també de lluites i, com a resposta de l'estat capitalista, de repressió.
Avui volem expressar la nostra indignació i la nostra decisió de continuar lluitant pels nostres drets. Volem manifestar què som classe treballadora i tenim consciència de ser-ho, que els nostres interessos i objectius són contraris als de l'oligarquia que avui ens domina. Entre ells i nosaltres no hi ha res en comú, per això som contraris a les polítiques de consens i pacte social.

Fa anys comprovem com cada dia milers de treballadores i treballadors ens veiem abocats a la precarietat i a l'atur, mentre l'Estat es doblega submís als interessos dels poderosos. Veiem com es retallen els drets i s'eliminen conquestes que es van aconseguir amb dècades de lluita.
En l'últim any eixa destrucció de drets s'ha accelerat, mentre s'agreujava la crisi capitalista. La taxa de pobresa se situa en un 21,8% de la població de l'Estat espanyol. Ha augment de la desigualtat social: la diferència entre les rendes més altes i les més baixes s'ha incrementat un 30% des de 2006. Ha crescut l'atur, que afectava ja a més de 80.000 persones a les nostres comarques i ha superat els 6 milions en tot l'estat, tot i que quasi un milió de treballadores i treballadors han emigrat en els darrers dos anys. A l'empara de la darrera reforma laboral, els efectes comprovats de la qual són els què ja denunciàvem fa un any, es multipliquen els Expedients de Regulació d'Ocupació (EROs) i es degrada la negociació col·lectiva, mentre continuen els desnonaments i augmenten les famílies sense ingressos i les persones en la pobresa extrema. Baixen els salaris i les pensions mentre pugen els preus i s'aproven repagaments que fan pagar per serveis que fins fa poc eren gratuïts, s'exclou del dret a la sanitat a centenars de milers de persones i s'endureixen les condicions per poder jubilar-se.

El govern del PP continua i aprofundeix la política de submissió al capital de l'anterior govern del PSOE. Part d'eixa política és privatitzar i mercantilitzar els serveis públics; eixe és el un dels objectius i dels efectes de les retallades, aconseguir que tot puga ser objecte de negoci; també allò que, com l'educació, la sanitat o les pensions es consideraven fins no fa molt un dret. En l'últim any ha avançat la privatització de la sanitat i amb la LOMQE i l'EU 2015 es dóna un pas més en la de l'ensenyament, mentre amb la FP dual es regala mà d'obra gratuïta a les empreses.
Aquestes polítiques erosionen el consens social d'abans de l'esclat de la crisi capitalista, que afavoria el pacte social. Ara l'explotació ja no pot basar-se en un consens cada vegada més precari, si no que necessiten fer ús de la repressió. Denunciem l'escalada repressiva des dels aparells de l'estat contra la mobilització popular i l'intent de criminalització de la lluita amb una nova legislació contra la mobilització social, al temps que ens solidaritzem amb les víctimes de la repressió, tant laboral com de la lluita social i política, que s'ha incrementat en l'últim any, raó per la que ens sumen a l'exigència de dimissió de l'actual subdelegat del govern.
Moltes persones pensen ingènuament que el que està passant és temporal, que en un temps tornarem a la situació anterior. Nosaltres considerem que no és així, que els drets que ens arrabassen ja no se'ns retornen, que la història no té marxa enrere, que el capitalisme sols podrà sobreviure augmentant l'explotació, destruint drets i saquejant pobles.

Per això lluitem per defensar els nostres drets, però no ens conformem amb reclamar allò que teníem, perquè el nostre objectiu no és humanitzar un sistema, el capitalisme, basat en l'explotació, que s'ha mostrat incapaç de garantir un futur digne per a la majoria; d'ací l'orientació anticapitalista de la nostra lluita. És l'hora de recuperar allò que és nostre, la nostra dignitat, el dret a decidir sobre les nostres vides, d'organitzar-nos i construir l'alternativa: un sistema just on totes i tots puguem participar de les decisions que ens afecten i en que la paraula explotació siga un mal record del passat.

TREBALLADORES, ATURADES, JUBILADES, ESTUDIANTS, UNIM-NOS PER CONSTRUIR EL NOSTRE FUTUR!

CONTRA EL CAPITAL, LLUITA OBRERA I POPULAR!

VISCA EL 1r DE MAIG!

Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa
http://coordinadora-repartim-treball-riquesa.blogspot.com/


No hay comentarios:

Publicar un comentario